Firma Miba Sinter chce v Dolnom Kubíne vytvoriť 120 pracovných miest

07.07.2013 Dolný Kubín

Bratislava 7. júla (TASR) - Spoločnosť Miba Sinter Slovakia, s. r. o., plánuje v Dolnom Kubíne výstavbu dvoch kompetenčných centier pre vývoj a výrobu automobilových ozubených kolies. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

"Realizáciou investičného zámeru sa predpokladá vytvorenie 120 nových pracovných miest do konca roku 2014. Spoločnosť zamestnáva v súčasnosti 628 zamestnancov, čím celkový počet zamestnancov vzrastie na 748," spresnil rezort hospodárstva.

Celkové oprávnené náklady, ktoré spoločnosť vynaloží v súvislosti s investičným zámerom, dosiahnu minimálnu výšku 13,65 milióna eur. Oprávnenými nákladmi na účely obstarania dlhodobého hmotného majetku sú obstarávacie ceny budov, strojov, prístrojov a zariadení.

"Na realizáciu investičného zámeru Miba Sinter Slovakia, s. r. o., požaduje od štátu investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 3,6 milióna eur," uviedlo ďalej MH SR.

Miba Sinter Slovakia, s. r. o., Dolný Kubín, sa zaoberá výrobou súčiastok technológiou práškovej metalurgie pre automobilový priemysel. Je súčasťou medzinárodnej skupiny Miba Sinter Group, ktorá je rodinným podnikom. Administratívne centrum a vedenie celej skupiny Miba Sinter Group sídli v Laakirchene v Hornom Rakúsku.
 

Vyberte región